Announcement

Collapse
No announcement yet.

Afhankelijkheid gebrekenlijst en softwareprogramma's voor het bepalen conditie.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Afhankelijkheid gebrekenlijst en softwareprogramma's voor het bepalen conditie.

  Deze Q&A's zijn in het verleden gesteld en beantwoord, ze zijn met terugwerkende kracht op het forum geplaatst.
  Datum: 25 mei 2017

  Onderwerp
  Is de gebrekenlijst afhankelijk van de diverse elementen en zijn er softwareprogramma’s voor het bepalen van de conditie.

  Vraag
  Ik heb een vraag over de gebrekenlijst welke bij de NEN2767 behoort.
  De vraag is: is de gebrekenlijst afhankelijk van de diverse elementen?
  Of met andere woorden, heeft elke NL/SfB-codering een eigen gebrekenlijst?
  Er zijn diverse softwareprogramma’s waarmee een conditie kan worden bepaald. Kan het volgens de normering van de NEN dat er onderscheid is in de diverse gebrekenlijsten afhankelijk van het softwarepakket?

  Antwoord
  Voor infrastructuur zijn de gebrekenlijsten opgenomen in de webapplicatie NEN 2767 deel 4.2. Voor gebouwen geldt op dit moment nog NEN2767-2 Conditiemeting van bouw- en installatiedelen; Deel 2 Gebrekenlijsten (2008). Dit is een papieren versie van gebrekenlijsten per element die naar verwachting in 2018 tevens in een webapplicatie beschikbaar zal zijn. NEN 2767-2 is voor veel softwareprogramma’s zoals Planon, O-prognose, Vastware, Prognotice, Ultimo, Condor, Keur-it e.d. de basis geweest voor de opgebouwde database. In NEN 2767-2 zijn gebreken op elementniveau (52 elementen) naar ernstklasse gekwalificeerd. Op basis van NEN 2767-1 Bijlage A Raamwerk gebrekenlijsten is het altijd mogelijk elementen en gebrekenlijsten volgens een bepaalde structuur toe te voegen. Over het algemeen houden de softwareleveranciers zich redelijk goed aan de door NEN geadviseerde structuur. NEN 2767 is echter niet verplichtend. Het kan voorkomen dat leveranciers van software bewust of onbewust afwijken van de structuur volgens NEN 2767.
Working...
X