Announcement

Collapse
No announcement yet.

De max. toepasbare conditiescore bij elementen met een TL zonder gebreken.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • De max. toepasbare conditiescore bij elementen met een TL zonder gebreken.

  Deze Q&A's zijn in het verleden gesteld en beantwoord, ze zijn met terugwerkende kracht op het forum geplaatst.
  Datum: 5 maart 2018

  Onderwerp
  De maximaal toepasbare conditiescore op een element met een theoretische levensduur zonder gebrek.

  Vraag
  Wat is de maximale conditiescore die toegepast kan worden op elementen met een theoretische levensduur zonder gebrek volgens de NEN2767-1 : 2011 en 2017? In het handboek BOEI staat dat de maximaal haalbare conditiescore van deze elementen 3 is, is dit correct?

  Antwoord
  Indien volgens NEN 2767-1 en NEN 2767-2 de vangnetconstructie van toepassing mag worden verklaard, mag je volgens bijlage F NEN-1 2017 maximaal een score 4 geven. Dit was bij de vorige uitgave 2013 niet anders. De meeste organisaties waaronder Rijksvastgoedbedrijf kiezen er echter voor maximaal een score 3 toe te laten op basis van verval. Dit kan op grond van bijlage F.

  Niet bekend is of bij de herziening van de handboeken BOEI maximaal een score 3 gehandhaafd blijft. De Werkgroep Methodiek kan je daar meer over vertellen.

  Voor prestatiecontracten onderhoud is het alleen eisen van een conditie 3 meestal niet voldoende voor het handhaven van een technische kwaliteit. Vaak wordt hierbij ook bijlage D van de norm betrokken en aangegeven dat gebreken met bepaalde gevolgen naast een minimum conditie niet mogen voorkomen. Zie voorbeelden van onderhoudsniveaus in bijlage D.
Working...
X