Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bouwdeel: Funderingen (kruipruimte)

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Bouwdeel: Funderingen (kruipruimte)

  Een opdrachtgever stelt de vraag om een NEN 2767 Conditiemeting uit te voeren op basis van de beschreven bouw- en installatiedelen (tabel 1, NEN 2767-2). Hierover valt het bouwdeel: Casco, constructies en funderingen. De opdrachtgever gaat er van uit dat met een NEN 2767 Conditiemeting:
  - Steekproefsgewijs de fundering wordt vrijgegraven;
  - Een een inspectie vanuit de kruipruimte wordt uitgevoerd.

  De NEN 2767 Conditiemeting is een inspectie gebaseerd op zintuigelijke waarnemingen (ons inziens een visuele inspectie). Tevens indien zich er gebreken voordoen aan de fundering zijn deze zichtbaar aan de constructieve elementen (hoofddraagconstructie, buitenwanden constructief, binnenwanden constructie, vloeren constructief, ....).

  Ons inziens staat in de NEN 2767 Conditiemeting niet beschreven dat de fundering dient te worden vrijgegraven en er een inspectie vanuit de kruipruimte dient te worden uitgevoerd. Dit valt onder destructief onderzoek. Graag hierop uw reactie.

  Alvast mijn dank.

 • #2
  De zienswijze die u beschrijft over de NEN 2767: "Ons inziens staat in de NEN 2767 Conditiemeting niet beschreven dat de fundering dient te worden vrijgegraven en er een inspectie vanuit de kruipruimte dient te worden uitgevoerd. Dit valt onder destructief onderzoek".
  Hierover staat het volgende in de NEN 2767-1 methodiek beschreven:

  “De NEN 2767 geeft geen eisen voor een inspectiemethodiek; de norm geeft dus geen richtlijnen voor de uitvoeringswijze, waaronder het detailniveau van de inspectie en de steekproefgrootte.”

  Comment

  Working...
  X